Дослідження алгоритмів адаптивної протиаварійної автоматики південного регіону ОЕС України - Стогній, Б.С.; Авраменко, В.М.; Сопель, М.Ф.; Прихно, В.Л. (Технічна електродинаміка, 2014)
Запропоновано адаптивну протиаварійну автоматику забезпечення стійкості енергосистем на мікропроцесорній (МП) основі, яка контролює запас стійкості поточного режиму і визначає керівні дії, необхідні для задоволення нормативних вимог як щодо активної потужності у перетинах, так і щодо напруги у центрах споживання. Показано, що створений в Інституті електродинаміки і підприємстві "АН-ГЕР" апаратно-програмний комплекс "Регіна-Ч" за своїми технічними характеристиками і функціональними можливостями не поступається кращим світовим зразкам. Сформульовано вимоги до МП протиаварійної автоматики з централізованим формуванням дозованих керівних дій.