Антропогенне забруднення атмосферного повітря як фактор ризику для здоров’я населення промислового міста - Білецька, Е.М.; Антонова, О.В.; Землякова, Т.Д.; Чорна, Н.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Представлений гігієнічний аналіз стану забруднення атмосферного повітря техногенно забрудненої території (Дніпропетровськ) основними полютантами за п’ятирічний період спостереження. Розраховані коефіцієнти сумарного забруднення. Постійне тривале навантаження токсичними сполуками може обумовити підвищену захворюванність мешканців міста.