Комплексна психофармакотерапія алкогольної залежності у чоловіків - Возний, Д.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
В статті описано комплексну психофармакотерапію алкогольної залежності у чоловіків враховуючи етапність надання допомоги. Фармакотерапевтична допомога включала наступні етапи: купування алкогольного психозу, дезінтоксикацію, аверсивну та підтримуючу терапію. При проведенні психотерапевтичних інтервенцій використовували індивідуальну й групову форми роботи. Індивідуальна робота з хворим проводилась у вигляді психологічного консультування, методологічним підґрунтям розробленої системи психокорекції були останні розробки методів когнітивно-поведінкового підходу, арт-терапії та теорії мотиваційного посилення.