Вроджені вади розвитку в структурі малюкової смертності в Одеській області - Галич, С.Р.; Щурко, Д.М.; Щурко, М.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Метою дослідження був ретроспективний аналіз частоти та смертності при вроджених вадах розвитку (ВВР) дітей в Одеській області за 2012 – 2014 роки. Аналіз показав, що ВВР займають друге місце в малюковій смертності. Основною причиною смертності від народження до 1 року життя дітей займають ВВР серця та судинної системи.