Дослідження психосоціальних особливостей хворих на шизофренію - Морванюк, Г.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
В статті наведено результати психодіагностичного дослідження, збору анамнестичних даних, а також бесід з хворими та їх родичами, що дало можливість зробити висновки про психосоціальні особливості хворих на шизофренію жінок та чоловіків. Виражене почуття незадоволеності серед хворих на параноїдну форму шизофренії (ПФШ) чоловіків та жінок було пов’язане з наступними факторами: «власний спосіб життя в цілому», «можливість вибору місця роботи», «можливість проводити відпустку», «проведення дозвілля», «відносини з чоловіком/жінкою», «відносини з дітьми», «власне положення в суспільстві», «зміст своєї роботи в цілому», «умови професійної діяльності» та «обстановка в суспільстві (державі)».