Профілактика та лікування гострої ниркової недостатності - Чаплик, В.В.; Литвинчук, В.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Представлений аналіз діагностики та лікування 20-ти хворих із гострою нирковою недостатністю (ГНН). Доведено, що для раннього пошкодження нирок, крім визначення добового діурезу, найбільш інформативною є концентрація натрію в сечі та добова екскреція азотистих метаболітів. Ранній початок екстракорпоральної детоксикації дозволяє попередити розвиток поліорганної недостатності та сприяє зниженню летальності при ГНН.