Вплив первинної обробки на сегментацію рентгенографічних зображень зварних швів - Воробель, Р.А.; Івасенко, І.Б.; Мандзій, Т.С.; Боцян, В.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено вплив на результат контролю попередньої обробки цифрових рентгенографічних зображень через їх медіанну фільтрацію та яскравісну нормалізацію шляхом нерізкого маскування і контрастування на основі моделі логарифмічного типу. Наведено приклади експериментального виявлення дефектів зварних швів різного виду.