Оцінювання експлуатаційної деградації профільної сталі стріли буртоукладника - Харченко, Є.В.; Поліщук, Л.К.; Звірко, О.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Порівнянням механічних властивостей сталі кутників рамної конструкції тривало експлуатованого буртоукладника з вихідним станом металу виявлено, що міцність та пластичність істотно не змінилися, однак, погіршилася ударна в’язкість металу, причому практично незалежно від знака змінних напружень. Для оцінювання експлуатаційної деградації властивостей використано електрохімічні підходи і встановлено, що достатньо чутливим інформативним параметром є поляризаційний опір.