Діагностика конструкцій методами електронної ширографії та спекл-інтерферометрії - Лобанов, Л.М.; Півторак, В.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Розроблено методику неруйнівного контролю якості і визначення залишкових напружень зварних конструкцій на основі електронної ширографії та спекл-інтерферометрії. Створено компактні ширографічні та спекл-інтерферометричні системи виміру, які дають можливість досліджувати зварні конструкції під час їх виготовлення та експлуатації. Подано результати діагностики якості і напруженого стану елементів зварних панелей із високоміцного титанового сплаву ВТ-20 та технологію визначення діаметра ядра зварних точкових з’єднань.