Підвищення опору руйнуванню калібрувальної трубки гідроабразивних пристроїв - Саленко, О.Ф.; Хорольська, М.С. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
За результатами моделювання двофазного потоку та його руху в калібрувальній трубці встановлено різні інтенсивність і характер зношування її протокової частини, що обумовлює тут певні функціональні зони. Забезпечити стабільність отвору протокової частини можна, використовуючи відповідні захисні шари, які під час експлуатації трубки зменшують швидкість ерозії у функціональних зонах залежно від умов дії абразивних частинок.