Вплив ультразвукової обробки на механічні і теплофізичні властивості епоксидних нанокомпозитів - Букетов, А.В.; Сапронов, О.О.; Браїло, М.В.; Алексенко, В.Л. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено вплив оптимального режиму ультразвукової обробки на фізико-механічні і теплофізичні властивості нанокомпозитів, максимальні показники яких спостерігали за введення у епоксидну в’язь нанодисперсного наповнювача спеченого композита при вмісті 0,05 m.p. на 100 m.p. епоксидного олігомеру. При цьому адгезійна міцність під час зсуву становить σₜ = 15,0 МPа, модуль пружності – Е = 3,7 GPа, руйнівні напруження за згину – σᵦ = 100 МPа, теплотривкість (за Мартенсом) – Т = 342 K.