Трибологічні властивості епоксикомпозитів, наповнених дисперсними частинками і термопластами - Букетов, А.В.; Браїло, М.В.; Кобельник, О.С.; Акімов, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2016)
Встановлено, що найвищі трибологічні властивості має матеріал, наповнений частинками антифрикційного графіту марки АГ-1500 (дисперсність 63…80 mm), перліту (дисперсність 5…10 mm) та гранулами поліаміду ПА-6 у співвідношенні 60:20:30, відповідно. Такий композит за швидкості ковзання v = 1,0 m/s має такі властивості: момент тертя М = 1,0…1,2 N×m, коефіцієнт тертя f = 0,20…0,22, температура T = 340…341 K, інтенсивність зношування Im = 0,4…0,5 mg/km, шлях припрацювання l = 2500…3000 m.