Оптимізація енергетичних характеристик трифазної чотирипровідної системи живлення з паралельним активним фільтром у несиметричному синусоїдному режимі - Артеменко, М.Ю.; Батрак, Л.М.; Михальський, В.М.; Поліщук, В.Й. (Технічна електродинаміка, 2015)
Запропоновано розв'язання деяких екстремальних задач для параметрів, що визначають енергетичні характеристики трифазної чотирипровідної системи живлення з паралельним активним фільтром у синусоїдному несиметричному режимі, і які можуть бути використані для оптимального керування роботою активного компенсатора.