Комп'ютерне моделювання індуктивного елемента планарної системи - Андрійчук, В.А.; Наконечний, М.С. (Технічна електродинаміка, 2015)
Проведено комп'ютерне моделювання індуктивного елемента планарної системи з використанням магнітного середовища нікель-цинкового фериту. На основі розв'язаної вісесиметричної задачі одержано залежності зміни індуктивності та добротності планарного елемента від частоти та показано вплив геометричних розмірів моделі на ці параметри. Доведено, що запропонована конструкція магнітопроводу дозволяє одержувати необхідну індуктивність та добротність планарного елемента за заданих геометричних розмірів.