Екстракт хоріону – відновлювач біохімічних показників крові щурів з експериментальною опіковою хворобою - Субота, Н.П.; Щербак, І.М. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2005)
Вивчали динаміку вмісту продуктів перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) та активність антиокислювальної системи (активність ферментів СОД, каталази) у сироватці крові при комбінованому застосуванні екстракту хоріону (ЕХ) (внутрішньом’язове введення та біопов’язка) у щурів з експериментальною опіковою хворобою (ЕОХ). Встановлено зменшення вмісту ТБК-активних продуктів і підвищення активності ферментів (СОД і каталази) у сироватці крові щурів з ЕОХ, що призводило до підвищення антиокислювального індексу (АОІ).