Дискретні моделі пластичної деформації твердих тіл під впливом високого гідростатичного тиску - Козак, Л.Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2016)
З допомогою двовимірної дискретної моделі виявлено, що під впливом високого гідростатичного тиску кристалічна ґратка переходить зі стану стійкої рівноваги у стан нестійкої рівноваги, через що інтенсифікується пластична деформація.