Особливості радіаційної крихкості сталей ЕІ-852 та ЕП-450, опромінених до доз 10…100 dpa - Пархоменко, О.О.; Воєводін, В.М.; Брик, В.В.; Купріянова, Ю.Е.; Лаптєв, І.М.; Ожигов, Л.С.; Савченко, В.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2016)
Методом імітації впливу реакторного опромінення за допомогою прискорювачів заряджених частинок досліджено механізми радіаційної крихкості та мікроструктуру деформованих нержавних сталей: феритно-мартенситної ЕП-450 та феритної ЕІ-852, опромінених до доз 10…100 dpa. Встановлено особливості розвитку в них процесів пластичної нестабільності та зародження тріщин. Порівняно отримані результати з одержаними для аустенітної сталі, опроміненої та деформованої у подібних умовах.