Напружений стан циліндричних тіл з багатошаровими неоднорідними покривами - Шевчук, В.А.; Калиняк, Б.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Отримано інженерні формули для розрахунку напружень у циліндрі з неоднорідними багатошаровими покривами на основі підходу з використанням узагальнених граничних умов та підходу зі зведенням відповідної крайової задачі пружності до розв’язування інтегральних рівнянь. Порівняно і проаналізовано межі застосовності кожного з підходів.