Вплив деформації на структуру та властивості матеріалу за поздовжнього холодного вальцювання ступінчастих валів - Ковалік, М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Наведено результати дослідження впливу напруженості під час холодного пластичного деформування на структуру матеріалу і його міцність. Випробувано вали, отримані методом поздовжнього холодного вальцювання і виготовлені із легованої сталі, термічно поліпшеної перед формуванням до твердості HRC 34. Встановлено, що деформація змінює структуру і твердість матеріалу.