Кріоконсервування та низькотемпературне зберігання плацентарних біооб'єктів - Прокопюк, В.Ю.; Фалько, О.В.; Муcатова, І.Б.; Прокопюк, О.С.; Роєнко, О.О.; Терехова, О.О.; Чуб, О.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2015)
Розглянуто актуальні проблеми низькотемпературного зберігання плацентарних біооб'єктів: безклітинного матеріалу, клітинних суспензій, тканини плаценти, пуповини, плодових оболонок. Виділено основні напрямки досліджень у даній галузі залежно від мети, з якою зберігається біооб'єкт: діагностичної, експериментальної, клінічної, створення донорського або персонального низькотемпературного банку. На сьогоднішній день перспективною є розробка методів ліофілізації, гіпотермічного зберігання, кріоконсервування при різних температурних режимах.