Вирок для «відпрацьованих» білків. Сумнозвісний діоксин. Молекула задоволення - Ковтун, Г.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Зазначено, що вчені біохіміки дедалі глибше проникають у складні механізми процесів, що на клітинному рівні відбуваються в організмі людини. І за чіткою конфігурацією молекул хімічних речовин їм відкривається їх руйнівна чи життєдайна дія. "Портрет" деяких таких молекул - у добірці члена-кореспондента НАН України, заступника директора Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України Г. О. Ковтуна.