Вплив забрудення атмосферного повітря на стан здоров’я дітей (на прикладі сільської місцевості півдня України) - Бабієнко, В.В.; Михайленко, В.Л. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
В статті проведено оцінку впливу забруднення атмосферного повітря на стан здоров’я дітей, які проживають в сільській місцевості півдня України. Проведеними дослідженнями встановлено, що в Одеській області високий ступінь техногенного забруднення повітряного басейну, свідченням чого виступають показники антропогенного пресингу на довкілля. Найбільш низький рівень популяційного здоров’я властивий дитячому населенню районів, що безпосередньо підлягають до м. Одеси, а також сільських районів Бессарабії.