Гістологічна картина уражень головного мозку при гострих порушеннях мозкового кровообігу за ішемічним типом - Тещук, В.Й.; Мурзін, В.М.; Медвідь, Н.А.; Тещук, Н.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
В результаті гістологічного дослідження головного мозку у 59 померлих, котрі знаходились на стаціонарному лікуванні в ангіоневрологічному відділенні клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру (ВМКЦ) Південного регіону (ПР) з 2007 р. до 2010 р. з гострими порушеннями мозкового кровообігу за ішемічним типом, встановлено характерні патогістологічні особливості даної нозологічної форми. Перспективи подальших досліджень полягають у вивченні механізмів розвитку гострих порушень мозкового кровообігу за ішемічним типом, у зіставленні патогістологічних особливостей з клінічними проявами ГПМК та можливістю попередження вітальних порушень.