Architectural design of E1 distributed operating system - Ryzhyk, L.B.; Burtsev, A.Y. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Запропоновано архітектуру розподіленої операційної системи, засновану на концепції реплікації розподілених об’єктів. В кожному вузлі, де використовується розподілений об’єкт, розміщується повна або часткова копія його стану. Когерентність копій забезпечується алгоритмами реплікації. При цьому, для кожного об’єкта може використовуватись найбільш ефективний алгоритм доступу, який враховує його семантику. Всі підсистеми ОС спроектовані с урахуванням механізму реплікації, що перетворює Е1 на зручну платформу для розробки надійних розподілених додатків.