Міжнародний рейтинг української науки - Онопрієнко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Наведено деякі дані про публікаційну активність української науки, показники її цитування у світовому корпусі публікацій, які порівнюються з аналогічними показниками з інших країн близького та далекого зарубіжжя. Акцентовано на необхідності покращання міжнародного рейтингу українських наукових журналів і публікацій.