Визначення тріщиностійкості на основі числового моделювання плоского деформованого стану - Богданов, В.Р.; Сулим, Г.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Розроблено метод неруйнівного визначення границі міцності і в’язкості руйнування KIc конструкційних сталей, що базується на високоточному обчисленні деформацій і напружень, які отримано з числового розв’язку задачі уточненого плоского деформованого стану в нестаціонарному пружно-пластичному формулюванні. Розроблена методика добре описує деградацію міцності матеріалів конструкцій, призначених для тривалої експлуатації за високих чи низьких температур, в агресивному середовищі або під впливом радіаційного опромінення, зокрема реакторних сталей 15Х2НМФА, 10ГН2МФА, 2Cr–Ni–Mo–V.