Про вплив інгібіторів на тривкість до катодного відшарування полімерних протикорозійних покривів - Гнип, І.П.; Зінь, Я.І.; Білий, Л.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Кільцевий виріз у покриві заданих радіуса та ширини використано замість суцільного кругового для оцінки тривкості до катодного відшарування. Для порівняння ефективності обидва вирізи утворювали на одному зразку, наклеювали співвісно вирізам два прозорі циліндрики, заповнювали їх однаковим 3%-м водним розчином натрію хлориду, встановлювали однакові платинові електроди і паралельно їх підключали до одного джерела напруги. Досліджено два види покривів – поліуретанперхлорвініловий і кремнієорганічний. Встановлено, що, використовуючи кільцеві вирізи, можна одержати точнішу інформацію про тривкість покривів до катодного відшарування.