Дослідження структури вібраційних сигналів механічних систем під час розвитку дефекту - Мацько, І.Й.; Кравець, І.Б.; Яворський, І.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Побудовано статистичну модель вібраційного відгуку від тонкої деталі з тріщиною. Досліджено динаміку зміни взаємокореляційних зв’язків між стаціонарними компонентами вібраційного сигналу. Показано, що розмір тріщини не впливає на форму та ширину центрального максимуму кореляційних функцій.