Розв’язування методами інтегральних рівнянь задач антиплоского деформування тіл із тонкими стрічковими включеннями. І. Загальні співвідношення - Пастернак, Я.М.; Сулим, Г.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Із використанням методів сингулярних інтегральних рівнянь побудовано математичну модель антиплоского деформування тіла із тонким стрічковим пружним включенням. У моделі враховано можливість поздовжнього деформування включення у двох взаємно перпендикулярних площинах, записано відповідні рівняння для опису пружних анізотропних тонких включень і розрахунку за допомогою дуального методу граничних елементів напружено-деформованого стану неоднорідної структури.