Електроіскрове легування сплаву ВТ22 електродними матеріалами з хромом і вольфрамом - Паустовський, О.В.; Новікова, В.І.; Тимофєєва, І.І.; Моляр, О.Г.; Губін, Ю.В.; Мордовець, Н.М.; Ісаєва, Л.П.; Костенко, А.Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Досліджена залежність ерозійних характеристик електродного матеріалу з Cr та W під час нанесення електроіскрового покриву (ЕІП) на титановий сплав ВТ22. Встановлено взаємозв’язок між фазовим складом, структурою та триботехнічними властивостями ЕІЛ покриву. Показано, що оптимальні триботехнічні властивості має покрив, одержаний з вольфраму: мікротвердість 16 GPа, зносотривкість 4,9 µm/km за швидкості ковзання 5 m/s та навантаження 0,5 МPа.