Ковзний контакт штампа з пружним клином - Острик, В.І.; Щокотова, О.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Розглянуто задачу про контактну взаємодію штампа з прямолінійною основою та пружного клина, одна з граней якого закріплена. Враховано сили тертя в області контакту. Методом Вінера–Гопфа отримано аналітичний розв’язок задачі. Наведено результати обчислень контактних напружень та переміщень точок незакріпленої грані клина.