Вплив фазовоструктурного стану приповерхневих шарів на механічні властивості титанового сплаву ВТ1-0 - Пічугін, А.Т.; Яськів, О.І.; Лук’яненко, О.Г.; Погрелюк, І.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Досліджено вплив різних функціональних покривів (оксидних, нітридних, карбонітридних, карбооксидних) близької морфології та розмірів, сформованих термодифузійним насиченням, на механічні властивості (короткочасну міцність, пластичність, схильність до сповільненого руйнування, втомну довговічність) технічно чистого титану ВТ1-0. Показано, що за сумірної морфології поверхневого шару фазовоструктурний стан покриву загалом суттєво впливає на механічні властивості титану за різних умов навантаження, а двокомпонентний оксидний покрив – найменше.