Довготривала міцність пружного тіла з еліптичною тріщиною, заповненою в’язкопружним матеріалом - Силованюк, В.П.; Ревенко, А.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Отримано розв’язок задачі про граничний стан пружного тіла, що містить еліптичну в плані тріщину, заповнену в’язкопружним матеріалом. Встановлені параметри задачі, від яких залежить ефективність зміцнення тіла заповненням дефектів ін’єкційними матеріалами. Для заповнювача з реологічними властивостями матеріалу Кельвіна розв’язок отримано у замкнутому аналітичному вигляді.