Вплив препаратів кріоконсервованої плаценти на перекисні показники у хворих на стабільну стенокардію - Шепітько, К.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2004)
Трансплантація кріоконсервованої плацентарної тканини (КПТ) і екстракту плаценти впливає на основні патогенетичні ланки атеросклерозу, що проявляється в зниженні рівня загального холестерину, холестерину ліпопротеїдів низької щільності, коефіцієнта атерогенності, вільнорадикального окислення; підвищенні рівня холестерину ліпопротеїдів високої щільності (ХСЛПВЩ) та активації антиоксидантних ферментів у сироватці крові.