Применение геофизических методов в комплексе линейных инженерно-строительных изысканий - Тиркель, М.Г.; Туманов, В.В.; Савченко, А.В.; Юфа, Я.М.; Шурховецкий, С.А.; Сухинина, Е.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
В умовах вічної мерзлоти виконані геофізичні дослідження району переходу трубопроводу «Східна Сибірь-Тихий океан» через р. Олекма комплексом сейсморозвідувальних (КМЗХ) і електромагнітних (ПІЕМПЗ і СГДК-А) методів.