Сорбція БТС метгемоглобіном донорської і плацентарної крові у розчинах етиленгліколю і ПЕГ-3000 - Кучеренко, Ю.В.; Леонов, Б.М.; Розанова, К.Д. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2003)
Досліджували сорбцію бромтимолового синього (БТС) метгемоглобіном донорської і плацентарної крові у розчинах етиленгліколю (ЕГ) і ПЕГ-3000 однакової діелектричної проникності середовища εs. Проведені дослідження вказують, що не спостерігається чіткої взаємозалежності між εs і параметрами сорбції БТС донорським і плацентарним метгемоглобіном. Крім того, отримані дані свідчать про можливу сорбцію молекул ПЕГ-3000 на поверхні білка.