Структура ендотеліальних клітин синусоїдів печінки за умов загального охолодження щурів - Капрельянц, О.С.; Марченко, Л.М.; Мігунова, Р.К. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2003)
В результаті проведених досліджень отримано нові наукові дані щодо впливу глибокої загальної гіпотермії щурів на ультраструктуру клітин ендотелію синусоїдів печінки, обчислено морфо- та стереометричні характеристики субклітинних елементів ендотеліоцитів. Показано підвищення реактивності клітин судинного ендотелію мікрогемоциркуляторного русла печінки.