Методические особенности выделения перспективных площадей для добычи метана угольных месторождений - Анциферов, А.В.; Голубев, А.А.; Майборода, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Здійснено аналіз геологічних умов, методів та технічних засобів дослідження газоносності у Донбасі та вугільному басейні Блек-Уорріор (США). Розроблено нові нетрадиційні методи оцінки газовіддачі вугіль. Під час вибору перспективних на газ площ раціональний комплекс технологій дослідження метану повинен базуватися на комплексуванні геологорозвідувальних та сейсморозвідувальних робіт.