Предпосылки трехмерного геолого-геофизического изучения углепородного массива для извлечения метана - Тиркель, М.Г.; Иванов, Л.А.; Компанец, А.И.; Анциферов, В.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Видобуток метану з углепородного масиву збільшується за рахунок чинника розстановки свердловин дегазувань на ділянках зосередження порід-колекторів кращої якості. Такі ділянки, що часто пропускаються бурінням, виявляються шляхом петрофізичного і формаційного аналізу даних сейсморозвідки високої роздільної здатності, зондувань становленням електромагнітного поля і геофізичних досліджень свердловин.