Регуляризація поліноміальних функцій Без’є-Бернштейна та її застосування в задачі ідентифікації нелінійних систем - Митник, О.Ю. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2006)
Розглядається задача визначення оптимального розподілу базових контрольних точок, на основі якого обернене відображення Кастельжо забезпечує найкраще наближення поліноміальних функцій Без’є–Бернштейна кривими та поверхнями Без’є. Вводяться критерії оптимальності системи базових контрольних точок, і для них наводяться відповідні оцінки. Запропоновано еволюційний метод побудови оптимального оберненого відображення Кастельжо в задачі ідентифікації нелінійних динамічних систем за допомогою нечітких нейронних моделей.