Стан та перспективи дослідження історії Київської Духовної Академії (1819–1919 рр.) - Шип, Н.А. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена стану та перспективним напрямкам висвітлення в історіографії ХІХ – початку ХХ ст. історії та наукової й педагогічної діяльності Київської Духовної Академії, а також її місцю в системі вітчизняної духовної освіти.