Спроби формування в роки Першої світової та Громадянської воєн добровольчих військових частин з галичан-українців русофільської орієнтації (1914–1920) - Любченко, В.Б. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Пропонована увазі читача стаття є першим досвідом в історіографії з комплексного дослідження генетично пов’язаних між собою спроб формування в роки Першої світової та Громадянської воєн добровольчих військових частин з галичан-українців русофільської орієнтації.