Температурна залежність механічних характеристик колісних сталей - Андрейко, І.М.; Кулик, В.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Досліджено вплив високих температур (до 800°С) на механічні характеристики середньо- і високоміцних колісних сталей. Показано, що нижча температура аустенізації і стрімкіший ріст пластичності, зумовлений розчиненням карбідів і карбонітридів ванадію у високоміцній сталі, то сприятливіші умови утворення дефектів типу повзун на поверхні кочення високоміцних коліс (типу КП-Т) порівняно зі середньоміцними (типу КП-2).