Соціальний портрет слухачок вищих жіночих курсів (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Драч, О.О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена актуальній проблемі переосмислення витоків і суспільної практики вищої жіночої освіти в Російській імперії, частиною якої були і дев’ять українських губерній.