Пружне еліпсоїдальне теплопровідне включення у тілі за дії теплового потоку на безмежності - Стадник, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Одержано точний аналітичний розв’язок системи чотирьох сингулярних інтегродиференціальних рівнянь, до якої зведена тривимірна термопружна задача для тіла з теплопровідним пружним еліпсоїдальним включенням. Вважали, що на безмежності тіла діє однорідний тепловий потік, перпендикулярний до серединної площини включення. В результаті виписані формули для обчислення концентрації напружень біля включення та напружень у ньому, а також відповідних коефіцієнтів інтенсивності напружень KII і KIII. Проаналізовано вплив конфігурації включення на концентрацію та інтенсивність напружень для деяких часткових випадків задачі.