Побудова зворотної функції перетворення приладів вихрострумового багатопараметрового контролю - Тетерко, А.Я.; Гутник, В.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Розроблено метод побудови нелінійної багатопараметрової моделі зворотної функції перетворення вихрострумових приладів неруйнівного контролю. Нові засоби багатопараметового вихрострумового контролю, створені на основі нелінійної обробки відгуку вихрострумового первинного перетворювача за зворотною функцією перетворення системи, принципово спрощують їх апаратне, програмне та метрологічне забезпечення, одночасно підвищуючи точність оцінки параметрів об’єкта контролю.