Оцінка зносотривкості евтектичних покривів системи Fe–Mn–C–B, легованих Si, Ni і Cr, з використанням - Пашечко, М.І.; Монтусєвич, Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Проаналізовано будову і склад евтектичних композиційних дисперсійно зміцнених матеріалів системи Fe–Mn–C–B, легованих Si, Ni і Cr. Подано багатокритеріальну оцінку вибору матеріалу, який характеризується найвищою зносотривкістю за різних умов тертя і з різними контртілами. Оцінено розроблені матеріали типу ПМІ-12... ПМІ-15, а також порівняльні матеріали системи Ni–Cr–B–Si, ПГ–СР3, ПГ–10Н–01, що серійно виробляють, і які відомі багато років на світовому ринку. Для аналізу використано метод визначення компромісних розв’язків, а також метод поділу невизначеності, які входять до складу еволюційної системи багатокритеріального аналізу.