Електрохімічні властивості каталітично активних електродів на титановій основі в перхлоратній кислоті - Косогін, О.В.; Кушмирук, А.І.; Мірошниченко, Ю.С.; Лінючева, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Методами вольтамперометрії досліджено електрохімічну поведінку електродів, виготовлених із порошку титану та каталітично активних матеріалів на його основі, в розчинах перхлоратної кислоти. Вивчено вплив попередньої підготовки титану на його електрохімічну поведінку для розроблення режимів обробки титану як основи газодифузійних електродів електрохімічних сенсорів. Встановлено, що в області потенціалів 0,5...1,7 V в розчині HClO4 титан може бути струмопровідною основою для каталітично активних матеріалів. Отримані результати свідчать про діапазон робочих потенціалів електродів на титановій основі, що встановлюються на повітрі, в якому можна детектувати визначувані компоненти з високою роздільною здатністю. Залежно від природи каталітично активного матеріалу він становить від 100 mV для Ti/MnO2-електродa до майже 400 mV для Ti/Pt-електродa і знаходиться в області значень стаціонарного безструмового потенціалу робочого електрода, що встановлюється на повітрі.