Дружини православних священиків та їх роль у сім'ї в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. (на матеріалах Правобережної України) - Опря, Б.О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття висвітлює життя дружин православних священиків, а також ту роль, яку відігравали матушки в родинах православного духовенства Правобережної України наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.