Вплив товщини робочого шару на властивості гарячештампованих порошкових шаруватих композитів - Баглюк, Г.А.; Напара-Волгіна, С.Г.; Орлова, Л.М.; Кудь, В.К. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Наведено результати досліджень основних фізико-механічних та трибологічних властивостей гарячештампованих шаруватих порошкових композитів на основі корозійнотривкої сталі Х18Н15. Як робочий шар використано порошковий композит зі сталі Х18Н15, 25 mass.% Cr₃C₂ і 5 mass.% MoS₂, а як матеріал основи – ту ж сталь з 0,6 mass.% вуглецю. Виявлено суттєву залежність міцності на згин отриманих матеріалів від товщини робочого шару, тоді як твердість робочого шару практично не залежить від неї.